Eldurvult a helyzet: rendkívüli állapotot hirdettek Oroszországban

Eldurvult a helyzet: rendkívüli állapotot hirdettek Oroszországban

agrarszektor.hu
Oroszország rendkívüli állapotot hirdetett a dél-rosztovi régió mezőgazdasági ágazatában az aszály miatt - közölte Vaszilij Golubev helyi kormányzó kedden. Az azonnal hatályba lépő vészhelyzet célja a Golubev által akár 30 százalékra becsült potenciális termésveszteség kezelése, amelyet a májusi fagyok következtében keletkeztek. Azt egyelőre nem részletezték, hogy a rendkívüli állapot kihirdetése után milyen lépéseket tesznek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az orosz mezőgazdasági minisztérium a májusi fagyok miatti termésveszteséget eddig mintegy 1 millió hektárra, a teljes 2024-es vetésterület 1,2 százalékára becsüli, de további 700 ezer hektár is kárt szenved. A minisztérium szerint az elpusztult növények nagy részét már újra elvették. A mezőgazdasági minisztérium ragaszkodik a 2024-es, 132 millió tonnás gabonatermésre vonatkozó előrejelzéséhez, de azt állítja, hogy ez módosítható, ha több régióban is kitart a szárazság. Korábban kedden, az orosz gabonaszakszervezet vezetője, Arkagyij Zlocsevszkij azt mondta, hogy az oroszországi fagyok az őszi gabonák 15-30 százalékát érintették, régiónként eltérően - írja cikkében a Reuters.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?