Eldurvult a helyzet: rendkívüli állapotot hirdettek Oroszországban

Eldurvult a helyzet: rendkívüli állapotot hirdettek Oroszországban

agrarszektor.hu
Oroszország rendkívüli állapotot hirdetett a dél-rosztovi régió mezőgazdasági ágazatában az aszály miatt - közölte Vaszilij Golubev helyi kormányzó kedden. Az azonnal hatályba lépő vészhelyzet célja a Golubev által akár 30 százalékra becsült potenciális termésveszteség kezelése, amelyet a májusi fagyok következtében keletkeztek. Azt egyelőre nem részletezték, hogy a rendkívüli állapot kihirdetése után milyen lépéseket tesznek.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az orosz mezőgazdasági minisztérium a májusi fagyok miatti termésveszteséget eddig mintegy 1 millió hektárra, a teljes 2024-es vetésterület 1,2 százalékára becsüli, de további 700 ezer hektár is kárt szenved. A minisztérium szerint az elpusztult növények nagy részét már újra elvették. A mezőgazdasági minisztérium ragaszkodik a 2024-es, 132 millió tonnás gabonatermésre vonatkozó előrejelzéséhez, de azt állítja, hogy ez módosítható, ha több régióban is kitart a szárazság. Korábban kedden, az orosz gabonaszakszervezet vezetője, Arkagyij Zlocsevszkij azt mondta, hogy az oroszországi fagyok az őszi gabonák 15-30 százalékát érintették, régiónként eltérően - írja cikkében a Reuters.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?