Veszélyes időjárás jön ma: mutatjuk, melyik megyékben lesz a legdurvább

Veszélyes időjárás jön ma: mutatjuk, melyik megyékben lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
A legfrissebb előrejelzés szerint csütörtökön is marad a forró, napsütéses idő Magyarországon. Az ország középső és déli területein ezért első-, illetve másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a magas napközbeni középhőmérséklet miatt, az északi tájakon azonban megszűntek a riasztások. A nap során csapadék nem várható.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A csütörtöki napon túlnyomóan napos idő várható, kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is van az ország felett, csapadék viszont nem lesz. Az egyre nagyobb területen északira, északkeletire forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik - olvasható a HungaroMet Zrt. oldalán. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-36 Celsius-fok között alakul, az északkeleti és északnyugati tájakon lehetnek a 30 Celsius-fok alatti értékek. Késő estére 20-28 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet. Az éjszaka során jobbára fátyolfelhős lesz az ég, de a középső tájakon átmenetileg meg is vastagodhat a felhőzet. Csapadék nem lesz, viszont a keleties szél helyenként élénk maradhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13-22 Celsius-fok között várható.

A HungaroMet előrejelzésében azt is megírta, hogy a mai nap során egy gyenge hidegfront hatására minimálisan mérséklődik a meleg, az északnyugati és északkeleti megyékben 25 Celsius-fok alatt marad a napi középhőmérséklet, másutt jellemzően 25 Celsius-fok körül vagy afelett, ezen belül a déli tájakon 27 Celsius-fok környékén alakul. Éppen ezért Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna vármegyékre másodfokú, míg Békés, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy, Veszprém és Zala vármegyékre elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Forrás: HungaroMet Zrt.Forrás: HungaroMet Zrt.
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?