Teljesen megbolondult az időjárás Európában

Teljesen megbolondult az időjárás Európában

agrarszektor.hu
Több mint 30 fokos hőmérséklet-különbség alakult ki Európában vasárnap. Az Alpok magasabban fekvő területein fagypont közeli állapot volt, de még Bajorországban is sokhelyütt csak 15-17 fok volt nappal, miközben Magyarországot, Szerbiát és Romániát durva hőhullám érte el – számol be az Időkép.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Skandináv-félsziget felett örvénylő cikon hosszan elnyúló hidegfrontja egészen az Alpok térségéig húzódik, nálunk csak gyengén érezteti hatását, elsősorban az északnyugati országrészben lehet annyit észrevenni, hogy pár fokkal hűvösebb az idő. Némi szaharai por is érkezett fölénk, emiatt is szűrtebbnek érezhetjük a napsütést.

De visszatérve a hidegfrontra, Közép-Európa hőtérképén is remekül látszik, hogy jó nagy eltérést eredményez a kontinens két fele között:

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?