Ez durva lesz: 40 fokos hőség jön jövő héten

Ez durva lesz: 40 fokos hőség jön jövő héten

MTI
Fokozódik a hőség a jövő héten, a hőmérséklet csúcsértéke a hét második felében már megközelíti a 40 Celsius-fokot. Elszórtan egy-egy zápor, zivatar kialakulhat - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Hétfőn erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű, majd estére a gomolyok összeesnek és kiderül az ég. A Dunántúlon általában kevesebb lehet a felhő, ott sokat süthet a nap, míg a Dunától keletre magasabbra törhetnek a gomolyok, arrafelé elszórtan kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. Az északias irányú szél többnyire mérsékelt marad, helyenként kísérhetik élénk lökések. Zivatarokhoz viszont erős, viharos lökések is társulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30-37 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Kedden napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet néhol időnként élénk lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 14-23, a maximum 30-37 fok között alakul.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett napos időre kell számítani, a csapadéknak kicsi az esélye. Helyenként megélénkül az északkeleti, majd a délkeleti szél. Hajnalban 15-24, délután 32-38 fok várható.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, de egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás.

Szombaton is napos időre kell készülni gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, elvétve záporral, zivatarral. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, a Dunántúlon élénkülhet meg helyenként az északnyugati szél.

Vasárnap az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Megélénkül, több helyütt megerősödik az északi, északnyugati szél. A hajnali 17-26 fokról 29-38 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?