Döbbenetes rekordok dőlhetnek meg itthon: erről mindenkinek tudnia kell

Döbbenetes rekordok dőlhetnek meg itthon: erről mindenkinek tudnia kell

agrarszektor.hu
Fokozódik a hőség, csütörtökön, pénteken és szombaton az Alföld középső és déli-délkeleti tájain a csúcshőmérséklet a 40 fokot is elérheti, szombaton néhol akár meg is haladhatja. Ez azt jelenti, hogy a következő három napra (július 11., 12. és 13.) vonatkozó eddigi napi melegrekord könnyedén a múlté lehet, új rekordok születhetnek.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A csütörtöki napra vonatkozóan az eddigi rekordot egy 1922-es mérés tartja, akkor július 11-én Szerepen 38,5 fokig melegedett a levegő, míg július 12-én szintén 1922-ben volt eddig a legmelegebb: ezen a napon Egerben és Szerepen egyaránt 38,9 fokot mértek. A július 13-ra vonatkozó napi melegrekord pedig 1991-ből származik, ekkor Tokajban 38,2 fokig emelkedett a hőmérséklet - írja az IdőképHungaromet Zrt. adatai alapján.

EZ IS ÉRDEKELHET

Nemcsak az országos, hanem a fővárosi rekordok is megdőlhetnek az elkövetkező 3 napban, az eddigi csúcstartók sorrendben: 37,2; 36,9 és 37,5 fok. Az éjszakák is kifejezetten melegek lesznek, a legtöbb helyen 20 fok fölött maradnak a mnimumok, sőt főként szombat hajnalban lesznek olyan tájak, ahol nem csökken majd 25 fok alá a hőmérséklet. Így a legmagasabb napi minimumhőmérséklet is jó eséllyel megdőlhet a hét hátralévő részében.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?