A kávéra is kivetik a chips-adót

agrarszektor.hu
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is megerősítette a hírt, miszerint a kormány a kávéra, az ízesített sörökre és az alkoholos üdítőkre is kiterjesztené a chipsadót, valamint további 25 százalékkal növelné a már eddig is chipsadóval sújtott termékek közterhét.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A népegészségügyi termékadó további terjesztését tervezi a kormány, így többet fizethetünk a kávéért, az ízesített sörökért és az alkoholos üdítőkért. 

A jelenleg is formálódó tervezet szerint további cél az eddig is chipsadóval terhelt termékek, vagyis a magas koffeintartalmú energiaitalok, ételízesítők, illetve a magas só- és cukortartalmú termékek további drágítása, közterhük emelése - számol be a 168 óra.

Ha ez megvalósul, a kávé termékadója kilónként 250 forint, az ízesített söröké literenként 35 forint, az alkoholos frissítőké pedig szintén literenként számítva 100 forint lenne. Ez átlagosan 50 forintos emelésnek felel meg.

Az intézkedésektől a kormány eddig mintegy 20 milliárd forint adóbevételt remélt, ez most a további szigorítások miatt akár a 30 milliárd forintot is elérheti.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?