2021. szeptember 20. hétfő Friderika

Hírek - Növény

A kávéra is kivetik a chips-adót

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is megerősítette a hírt, miszerint a kormány a kávéra, az ízesített sörökre és az alkoholos üdítőkre is kiterjesztené a chipsadót, valamint további 25 százalékkal növelné a már eddig is chipsadóval sújtott termékek közterhét.
 
 

A népegészségügyi termékadó további terjesztését tervezi a kormány, így többet fizethetünk a kávéért, az ízesített sörökért és az alkoholos üdítőkért. 

A jelenleg is formálódó tervezet szerint további cél az eddig is chipsadóval terhelt termékek, vagyis a magas koffeintartalmú energiaitalok, ételízesítők, illetve a magas só- és cukortartalmú termékek további drágítása, közterhük emelése - számol be a 168 óra.

Ha ez megvalósul, a kávé termékadója kilónként 250 forint, az ízesített söröké literenként 35 forint, az alkoholos frissítőké pedig szintén literenként számítva 100 forint lenne. Ez átlagosan 50 forintos emelésnek felel meg.

Az intézkedésektől a kormány eddig mintegy 20 milliárd forint adóbevételt remélt, ez most a további szigorítások miatt akár a 30 milliárd forintot is elérheti.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu