2022. augusztus 13. szombat Ipoly

Hírek - Növény

Brutális tűz pusztít Békés megyében: több hektár gabonaföld ég

Ötven hektáros gabonaföldön van tűz a Békés megyei Kevermes határában, az oltásban részt vevők munkagépekkel egy 20 hektáros területet le tudtak határolni a tűz terjedése elől - tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.
 
 

Várszegi György elmondta: hármas szintű kiemelt riasztás van, a helyszínre - a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal együtt - 8-9 jármű érkezett. A tűzoltók munkáját a hirtelen megváltozott szélirány nehezíti - tette hozzá.
A Békés Megyei Aratási Koordinációs Bizottság hétfői ülésén elhangzott, hogy Békés megyében egy hét alatt 43 mezőgazdasággal összefüggő, illetve 15 egyéb szabadtéri tűzeset történt, csak a hétvégén 23 tűzeset volt. Több helyen gabona égett, de kilenc alkalommal elhagyott tanyán volt tűz.

Hétfőn este 7 óra után érkezett a hír, hogy eloltották a tüzet a Békés megyei Kevermes határában, ahol ötven hektáros gabonaföld kapott lángba. Várszegi György, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: 20 hektáron égett le a lábon álló gabona, a többi területet munkagépekkel sikerült elhatárolni; a tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.
Veszélyben volt egy kombájn is, amelyet végül sikerült megmenteni a tűz elől - tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!