Brutális tűz pusztít Békés megyében: több hektár gabonaföld ég

Brutális tűz pusztít Békés megyében: több hektár gabonaföld ég

MTI
Ötven hektáros gabonaföldön van tűz a Békés megyei Kevermes határában, az oltásban részt vevők munkagépekkel egy 20 hektáros területet le tudtak határolni a tűz terjedése elől - tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Várszegi György elmondta: hármas szintű kiemelt riasztás van, a helyszínre - a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal együtt - 8-9 jármű érkezett. A tűzoltók munkáját a hirtelen megváltozott szélirány nehezíti - tette hozzá.
A Békés Megyei Aratási Koordinációs Bizottság hétfői ülésén elhangzott, hogy Békés megyében egy hét alatt 43 mezőgazdasággal összefüggő, illetve 15 egyéb szabadtéri tűzeset történt, csak a hétvégén 23 tűzeset volt. Több helyen gabona égett, de kilenc alkalommal elhagyott tanyán volt tűz.

Hétfőn este 7 óra után érkezett a hír, hogy eloltották a tüzet a Békés megyei Kevermes határában, ahol ötven hektáros gabonaföld kapott lángba. Várszegi György, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: 20 hektáron égett le a lábon álló gabona, a többi területet munkagépekkel sikerült elhatárolni; a tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.
Veszélyben volt egy kombájn is, amelyet végül sikerült megmenteni a tűz elől - tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?