Ezekben a megyékben bármikor leszakadhat az ég: ma sem szabadulunk az esőtől

Ezekben a megyékben bármikor leszakadhat az ég: ma sem szabadulunk az esőtől

MTI
Több megyére péntekre is figyelmeztetéseket adott ki felhőszakadás és zivatar veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A veszélyjelzés szerint felhőszakadás veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést is kiadtak Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Békés, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Emellett Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyére zivatarveszély miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Pénteken napközben kevesebb helyen, elsősorban a Dél-Dunántúlon, illetve megközelítőleg a Salgótarján-Békéscsaba vonaltól északkeletre alakulhatnak ki zivatarok. Kiemelten az északkeleti megyékben intenzívebb zivatar is valószínű az említett kísérőjelenségekkel. Zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti (rövid idő alatt lehulló 30-50 mm-nyi, néhol akár 50 mm-t meghaladó csapadék), de kisebb eséllyel 60-80 km/h feletti széllökés, illetve jégeső (2 cm körüli) is társulhat hozzájuk.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?