2019. október 21. hétfő Orsolya

Hírek - Növény

Felkarolják a kiskunfélegyházai gazdákat

A helyi és környékbeli gazdák támogatása céljából úgynevezett termelő iskola létrehozását, illetve hitelszövetkezet megalapítását kezdeményezték Kiskunfélegyházán, írja a baon.hu.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A kiskunfélegyházi önkormányzat az országban elsőként csatlakozott a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Megújuló Hangya-2010 Szövetkezet kezdeményezéséhez és kötött stratégiai partnerségi keret megállapodást – nyilatkozta Dongó József önkormányzati képviselő. Az együttműködésért felelős agrármérnök elmondta, a megállapodás lényege a helyi gazdaságok, vállalkozások, és közösségek fejlesztése, melyben az önkormányzat, mint összekötő kapocs vállal szerepet.

A kezdeményezés célja a foglalkoztatás erősítésén túl, a vidék népességmegtartó- és eltartó képességének növelése, valamint a gazdák pénzügyi függőségének mérséklése. Ennek érdekében szeretnék létrehozni az úgynevezett térségi hitelszövetkezetet. Dongó József fontos feladatnak tartja a lakosság önellátásának, önfenntartásának elősegítését is. Éppen ezért az együttműködés első lépéseként, pályázati forrásból alakítanák meg a Félegyházi Termelő Iskolát a helyi Mezőgazdasági Szakképző Iskolával közösen, ahol felkészítenék a résztvevőket az önellátó, önfenntartó családi gazdaságok megteremtésére.

A szövetkezet létrehozásának másik fontos célja, hogy versenyképessé tegyék a helyi termelőket a multikkal szemben, illetve hogy elősegítsék piacra jutásukat a nagy áruházláncok kiiktatásával.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu