2021. május 12. szerda Pongrác

Hírek - Növény

Fontos döntést hozott a magyar hatóság: ez minden zöldségtermelőt érint

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), mint engedélyező hatóság a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kérésére 2020. március 03. napján kelt határozataiban több növényvédő szer szükséghelyzeti felhasználását is engedélyezte.
 
 

Több kultúrában is, mint a cékla, gyökérpetrezselyem, pasztinák, sárgarépa, gumós és leveléért termesztett zeller is engedélyezte bizonyos növényvédő szerek szükséghelyzeti felhasználását a NÉBIH a FruitVeB kérésére - írja a FruitVeB. Ilyenek: 

 • a Bandur 600 SC gyomirtó permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását sárgarépa kultúrában
 • a Boxer gyomirtó permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását gyökérpetrezselyem és gumós zeller kultúrákban magról kelő egy- és kétszikű gyomok ellen
 • a Fusilade Forte gyomirtó permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását gumós és leveléért termesztett zeller valamint pasztinák kultúrákban
 • a Goltix 700 SC gyomirtó permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását cékla kultúrában
 • a Select Super gyomirtó permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását gyökérpetrezselyem és gumós zeller kultúrákban

Felhívják továbbá a termelők figyelmét, hogy a szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező növényvédő szer felhasználása saját felelősségre, a felhasználást engedélyező határozatban leírtak figyelembevétele és betartása mellett történhet! A permetezések időpontjáról a felhasználók a kezelések megkezdése előtt kötelesek tájékoztatni a területileg illetékes megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi hatáskörben eljáró járási hivatalát!

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu