2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.08. szombat

Az Alföldön, ideértve Borsodot is többnyire erősen felhős illetve borult idő várható, és az Alföldön több helyen várható havazás, a keleti határszélen napközben havas eső is - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.01.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.01.08.) napon.
 
 

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.01.08.) napon.

2022.01.08. szombat: Az Alföldön, ideértve Borsodot is többnyire erősen felhős illetve borult idő várható, és az Alföldön több helyen várható havazás, a keleti határszélen napközben havas eső is. Az ország többi részén vékony, szakadozott felhőzet lesz az égen, a Dunántúl északi felén lehet időszakosan több felhő, de számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +3 fok között alakul. Késő estére 0 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2022.01.09. vasárnap: Az Alföld délkeleti, keleti felében sok lesz a felhő. Másutt a napsütést egyre több fátyolfelhőzet szűri. Napközben és éjszaka elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő néhol kisebb havazás, havas eső, akár gyenge ónos eső is. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A déli, majd északi szél a Kisalföldön megélénkül, másutt gyenge marad a légmozgás. Délután -2, +5 fok valószínű.

Friss híreink:

Gondok lehetnek az élelmiszertermelésben: ezért nagy árat fizethetnek a magyarok
50 ezer forint: ennyit spórolhatnánk meg évente akkor, ha egy kicsit jobban odafigyelnénk vásárláskor és kevesebbet pazarolnánk. Napjaink egyik égető problémája az élelmiszer-pazarlás, ami nemcsak világviszonylatban, hanem Magyarországon is gondot jelent. Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint a világon előállított összes élelmiszer mintegy egyharmada kárba vész vagy hulladékká válik, mielőtt a termelőtől a fogyasztó asztalára jutna. Az EU-ban évente körülbelül 87,6 millió tonna élelmiszer vész kárba.

Megőrülnek külföldön ezért a magyar húsért: úgy veszik, mint a cukrot
Az elmúlt időszakban nagyon sok fejlesztést vittek véghez a hajdúböszörményi Mangalica Farmnál, melyeket most kamatoztatnak is. A cél pedig az, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg a termékeiket. A vállalat élén álló Fekete Zsóka kislánykora óta rajong az állatokért, mára pedig már több mint 40 anyakocás állománnyal büszkélkedhet, ami körülbelül 350 mangalicát tesz ki. A vállalat megkívánja a folyamatos, következetes munkát, hiszen értékesít élőállatot, tenyészállatot, a meghizlalt egyedeket feldolgozza és a termékeket helyi termelői piacokra, Budapestre, fesztiválokra, valamint külföldre viszi.

Fontos változások léptek életbe: csak így lehet baromfit szállítani Magyarországon
A tavaszi madárinfluenza kitörések után ősszel ismét több megyében megjelent a vírus Magyarországon, a járvány gyors terjedése miatt pedig rengeteg állatot kellett leölni. A járvány azóta sem csillapodott, és a napokban is újabb telepeken igazolták a vírus H5N1 altípusának jelenlétét. Éppen ezért kulcsfontosságúvá, hogy minden érintett kellően tájékozott legyen, és pontosan tisztában legyen azzal, mik a teendői. Összegyűjtöttük, miket érdemes tudni a baromfi, a tojás és a baromfihús szállításával kapcsolatban, illetve azt is, milyen korlátozások vannak jelenleg érvényben.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben