2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Növény

Hatalmas eső csaphat le az országra: mutatjuk, mennyi csapadék várható

A héten is érkezik egy kis csapadék az országba, főként csütörtökön, valamint péntek éjjel és szombaton számíthatunk többfelé esőre. Ugyan akadnak még bizonytalanságok a mennyiséget tekintve, de az előrejelzések szerint egyes helyeken 10-20 mm eső is hullhat.
 
 

A múlt heti kiadós csapadék az ország nagy részén sokat enyhített a szárazságon, az Alföld déli, délkeleti vidékein és a nyugati, északnyugati határ közelében viszont több helyen 20 mm se hullott, így ezekre a tájakra még bőven elfér az eső - írja az Időkép. A héten két hidegfront is érkezik, az egyik csütörtökön, a másik szombatra virradóan, ez lesz az erősebb. A frontok felhőzetéből többfelé számíthatunk esőre, záporokra, sőt a jelenlegi számítások alapján szombaton délen zivatarra is van esély. A csapadék mennyiségét és térbeli eloszlását tekintve még mutatkozik némi bizonytalanság, jó eséllyel azonban több helyen 10-20 mm eső hullhat szombat estig. Lokálisan az intenzívebb záporokból, zivatarokból pedig 20 mm-nél is több összegyűlhet.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A csütörtöki hidegfront nem hoz jelentős lehűlést, hétvégén viszont 5-6 fokkal visszaesik a hőmérséklet, vasárnap hajnalban helyenként újra fagyhat. A szél gyakori vendég lesz a következő napokban, szombaton a hidegfront mögött többfelé viharossá fokozódhat a légmozgás.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben