2022. augusztus 10. szerda Lőrinc

Hírek - Növény

Hatalmas széllel csap le a hidegfront az országra: mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

Hidegfront érkezik Magyarországra szombaton, ám csak kevés zivatart és kisebb lehűlést hoz. Ugyanakkor erős szélre kell készülni, több helyen viharos széllökések is lehetnek, de záporok, zivatarok csak délután és este alakulhatnak ki, döntően a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében. Vasárnap már alig lehet majd valamit érezni a hidegfrontból, viszont hétfőn felhősebb időre, több frissítő záporra készülhetünk, de a csúcsértékek a legtöbb helyen ismét 30 fok közelében alakulnak majd.
 
 

Szombaton a közeledő hidegfront előterében a déli, délkeleti tájakon még jócskán felmelegedhet a levegő, itt akár a 38 fokot is elérhetjük - írja az Időkép. Nyugaton eközben már eléri az országot a front, megkezdődhet a lehűlés. A friss modellfutások szerint itt 30 fok alatt maradnak a maximumok. A szél északira fordul és megerősödik, a Dunántúlon és északon viharos széllökések is lehetnek.

Délután és este a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében záporok, zivatarok alakulhatnak ki, környezetükben 20 fok alá hűlhet a levegő. Éjjel és vasárnap hajnalban kevés zivatar vonulhat az országban, de vasárnap délutánra már csak az élénk, erős szél és a pár fokkal enyhébb forróság fog emlékeztetni minket a hidegfrontra. A nyugati és északi tájakon 1-2 fokkal 30 alatt, délkeleten 2-3 fokkal 30 fok felett tetőzhet a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!