Hatalmas széllel csap le a hidegfront az országra: mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

Hatalmas széllel csap le a hidegfront az országra: mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

agrarszektor.hu
Hidegfront érkezik Magyarországra szombaton, ám csak kevés zivatart és kisebb lehűlést hoz. Ugyanakkor erős szélre kell készülni, több helyen viharos széllökések is lehetnek, de záporok, zivatarok csak délután és este alakulhatnak ki, döntően a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében. Vasárnap már alig lehet majd valamit érezni a hidegfrontból, viszont hétfőn felhősebb időre, több frissítő záporra készülhetünk, de a csúcsértékek a legtöbb helyen ismét 30 fok közelében alakulnak majd.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombaton a közeledő hidegfront előterében a déli, délkeleti tájakon még jócskán felmelegedhet a levegő, itt akár a 38 fokot is elérhetjük - írja az Időkép. Nyugaton eközben már eléri az országot a front, megkezdődhet a lehűlés. A friss modellfutások szerint itt 30 fok alatt maradnak a maximumok. A szél északira fordul és megerősödik, a Dunántúlon és északon viharos széllökések is lehetnek.

Délután és este a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében záporok, zivatarok alakulhatnak ki, környezetükben 20 fok alá hűlhet a levegő. Éjjel és vasárnap hajnalban kevés zivatar vonulhat az országban, de vasárnap délutánra már csak az élénk, erős szél és a pár fokkal enyhébb forróság fog emlékeztetni minket a hidegfrontra. A nyugati és északi tájakon 1-2 fokkal 30 alatt, délkeleten 2-3 fokkal 30 fok felett tetőzhet a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?