Hétvégén berobban a nyár az országba: szokatlan meleggel indít a május

Hétvégén berobban a nyár az országba: szokatlan meleggel indít a május

agrarszektor.hu
Szerdától egyre melegebb légtömegek érkeznek dél, délnyugat felől, aminek köszönhetően mindenhol megszűnnek az éjszakai fagyok, a hét második felében már egyre kevesebb helyen csökken 10 fok alá hajnalonként a hőmérséklet. A felmelegedés hatására május első napján többfelé 25 foknál is melegebb lehet Magyarországon.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A következő napokban látványosan erősödni fog a nappali felmelegedés hazánkba, csütörtökön és a pénteken az ország nagy részén már meghaladjuk a 20 fokot, sőt, néhol a 25 fokot is megközelítjük - írja az Időkép. Ezeken a napokon a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek és helyenként záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Szeles idő lesz: csütörtökön a déli-délnyugati, pénteken a nyugati-délnyugati szél fújhat élénken, többfelé erősen.

Forrás: Időkép

A felmelegedés várhatóan szombatra éri el a csúcsát, május első napján többfelé meghaladhatjuk a 25 fokot, délen 27-28 fokot is mutathatnak a hőmérők. A nyárias meleget egy nyugat felől érkező hidegfront törheti meg, amely hevesebb záporokkal, zivatarokkal, megerősödő széllel vonulhat át. Mögötte vasárnapra 5-6 fokkal eshet vissza a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?