2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Növény

Hétvégén berobban a nyár az országba: szokatlan meleggel indít a május

Szerdától egyre melegebb légtömegek érkeznek dél, délnyugat felől, aminek köszönhetően mindenhol megszűnnek az éjszakai fagyok, a hét második felében már egyre kevesebb helyen csökken 10 fok alá hajnalonként a hőmérséklet. A felmelegedés hatására május első napján többfelé 25 foknál is melegebb lehet Magyarországon.
 
 

A következő napokban látványosan erősödni fog a nappali felmelegedés hazánkba, csütörtökön és a pénteken az ország nagy részén már meghaladjuk a 20 fokot, sőt, néhol a 25 fokot is megközelítjük - írja az Időkép. Ezeken a napokon a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek és helyenként záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Szeles idő lesz: csütörtökön a déli-délnyugati, pénteken a nyugati-délnyugati szél fújhat élénken, többfelé erősen.

Forrás: Időkép

A felmelegedés várhatóan szombatra éri el a csúcsát, május első napján többfelé meghaladhatjuk a 25 fokot, délen 27-28 fokot is mutathatnak a hőmérők. A nyárias meleget egy nyugat felől érkező hidegfront törheti meg, amely hevesebb záporokkal, zivatarokkal, megerősödő széllel vonulhat át. Mögötte vasárnapra 5-6 fokkal eshet vissza a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben