2019. szeptember 16. hétfő Edit

Hírek - Növény

Hol termelik a legtöbb gyümölcsöt?

Látványos diagramot készített a KSH Magyarország gyümölcstermelő körzeteiről. A térképen a buborékok nagysága jelzi a megtermelt alma, meggy, szilva stb mennyiségét, a kurzort ezekre irányítva pedig a pontos mennyiség is megjelenik a szemlélő előtt.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
Magyarországon 2016-ban a gyümölcstermő terület (szőlő nélkül) nagysága 92,6 ezer hektár volt -10 év alatt 10 ezer hektárral csökkent. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az ország gyümölcsös tára. Az összesen előállított mennyiség csaknem fele (46%-a) innen származott, de almából a teljes termelés 61%-át takarították be itt. Meggytermelésben is vitathatalanul elsők, körtéből pedig Borsod megyével együtt állnak az élen. Szilvatermelésben Bács-Kiskun megye a legerősebb, kajsziból azonban a második helyre szorult az északi Borsod megye mögött. Őszibarack termelésben a napfényes Csongrád megye jeleskedik.

Az interaktív térkép itt tekinthető meg.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu