2020. április 3. péntek Buda, Richárd

Hírek - Növény

Itt a bibliai csapás - Sáskainvázió fenyegeti a termést (videó)

Több millió sáska lepett el három oroszországi régiót, ezért rendkívüli helyzetet rendeltek el a térségben. Oroszországban ugyan nem ritka a sáskajárás, idén azonban nagyobb területen pusztítanak a zöld növényi részeket felfaló kártevők. Eddig a termés tíz százaléka már elpusztult, és nem tudni mikor ér véget az invázió.
 
 

Sáskajárás miatt rendkívüli helyzetet hirdettek meg három oroszországi régióban – írja az index.hu. Eddig a sáskák 800 ezer hektáros területen veszélyeztetik a termést, amelynek tíz százaléka már elpusztult. Oroszországban nem példátlan jelenség a sáskajárás, idén viszont nagyobb területen jelentek meg a látványos károkat okozó rovarok. Orenburg megyében például néhány hét alatt 200 ezer hektáron pusztítottak. 

Az orosz mezőgazdasági minisztérium rendkívüli állapotot hirdetett és növelték a permetezés mértékét, de a nyári melegben kevésbé hatékonyak a használt rovarirtó szerek. Ráadásul a sáskák könnyen szaporodnak, egy-egy nőstény akár kétezer utódot is létrehozhat alig két hét alatt.

A következő videót Acsikulak falu közelében készítették a sáskákról:

 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu