Kiadták a figyelmeztetést: brutális széllel és zivatarokkal csap le a vihar az országra

Kiadták a figyelmeztetést: brutális széllel és zivatarokkal csap le a vihar az országra

MTI
Markáns hidegfront érkezik és sokfelé viharos szél, néhol zivatarveszély miatt is figyelmeztetéseket adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd esti, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint viharos szél miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Zivatarveszély miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szerdán a déli órákra a Dunántúlon helyenként viharossá válik a szél. Délután hidegfront érkezik, amely az esti órákban északnyugatról délkelet felé haladva gyorsan átvonul az országon. Sokfelé várhatók 60-75 kilométer/órás, kiemelten a Dunántúl északi részén, illetve este a középső országrészben egy-egy helyen 80-85 kilométer/óra körüli lökések, amelyekhez porvihar is társulhat. A fronthoz társuló záporos csapadékzónában főként a Dunántúlon és az északi határvidéken néhol zivatar is valószínű. Csütörtökre virradóra a front mögött csillapodik a szél, megszűnik a csapadék - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet általában 7 és 12 Celsius-fok között alakul, de a szélcsendesebb helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű. Csütörtök hajnalban 3-10 fok várható, délutánra pedig 13 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03