Kiadták a figyelmeztetést: kegyetlen széllel és jégesővel csap le a vihar az országra

agrarszektor.hu
Az ország jelentős részére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a zivatarveszély miatt. A tájékoztatás szerint az érintett megyékben záporok, zivatarok várhatóak, kísérőjelenségként pedig viharos szélre és esetenként jégesőre is lehet számítani.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az OMSZ tájékoztatása szerint a csapadékzónában helyenként zivatarok is előfordulhatnak, amiket viharos, 60-70 km/h-ás viharos szél, aprószemű jégeső és intenzív (egy-egy gócponton akár 20 mm csapadék) kísérhet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán. Az eső, zápor mellett az ország délkeleti felén, illetve a középső tájain zivatarok is várhatóak, míg a Dél-Dunántúlon és az Alföldön intenzív zivatarok is kialakulhatnak.

Ezek során rövid idő alatt akár 20 mm-t meghaladó csapadék is eshet, kísérőjelenségként pedig viharos szélre és jégesőre lehet számítani. Ezen felül Tolna, Baranya megye területén és a Dél-Alföldön, illetve a Tiszántúlon is heves zivatarok várhatóak. ezeken a területeken kár 80 km/h-ás széllökések is előfordulhatnak és nagyobb jég.

Az OMSZ sárga, azaz egyes szintű riasztást adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyékre. Emellett másodfokú riasztás van érvényben Békés és Hajdú-Bihar megyére.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. december 5. 14:21