Kiadták a figyelmeztetést: kegyetlen széllel és jégesővel csap le a vihar az országra

Kiadták a figyelmeztetést: kegyetlen széllel és jégesővel csap le a vihar az országra

agrarszektor.hu
Az ország jelentős részére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a zivatarveszély miatt. A tájékoztatás szerint az érintett megyékben záporok, zivatarok várhatóak, kísérőjelenségként pedig viharos szélre és esetenként jégesőre is lehet számítani.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az OMSZ tájékoztatása szerint a csapadékzónában helyenként zivatarok is előfordulhatnak, amiket viharos, 60-70 km/h-ás viharos szél, aprószemű jégeső és intenzív (egy-egy gócponton akár 20 mm csapadék) kísérhet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán. Az eső, zápor mellett az ország délkeleti felén, illetve a középső tájain zivatarok is várhatóak, míg a Dél-Dunántúlon és az Alföldön intenzív zivatarok is kialakulhatnak.

Ezek során rövid idő alatt akár 20 mm-t meghaladó csapadék is eshet, kísérőjelenségként pedig viharos szélre és jégesőre lehet számítani. Ezen felül Tolna, Baranya megye területén és a Dél-Alföldön, illetve a Tiszántúlon is heves zivatarok várhatóak. ezeken a területeken kár 80 km/h-ás széllökések is előfordulhatnak és nagyobb jég.

Az OMSZ sárga, azaz egyes szintű riasztást adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyékre. Emellett másodfokú riasztás van érvényben Békés és Hajdú-Bihar megyére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?