Lázár János nem aranykalászos gazda, az biztos

agrarszektor.hu
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nem aranykalászos gazda - jelentette ki a parlamentben Orbán Viktor kormányfő. A miniszter ugyanakkor szerepel a földműves nyilvántartásban, így jogosult földvásárlásokra is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nincs aranykalászos gazdaképesítése Lázár Jánosnak - szögezte le Orbán Viktor, aki Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő azonnali kérdésére reagált. Azt ugyanakkor a miniszterelnök nem részletezte, hogy a miniszter milyen feltételeknek tett eleget ahhoz, hogy földműves lehessen. Tény mindenesetre, hogy Lázár János szerepel az úgynevezett földműves nyilvántartásban, amely arra is feljogosítja, hogy földeket vásárolhasson.

Lázár János földműves státusa annak kapcsán vált lényegessé, hogy vagyonnyilatkozatában azt szerepeltette, hogy 2014 óta is vásárolt földeket. Az akkor hatályba lépett új földforgalmi törvény ugyanis a földvételeket már csak földműves természetes személyeknek engedi meg. A miniszter nemrég a parlamentben azt közölte, hogy "korábbi őstermelői és erdőgazdálkodói jogviszony" is lehetővé teszi, hogy valaki földműves lehessen.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?