2021. szeptember 28. kedd Vencel

Hírek - Növény

Megdőlt a rekord: gigatök nőtt a férfi kertjében, ennyit nyomott a bestia

Megdőlt az osztrák tökrekord, miután egy riederbergi termelő 723,2 kilós óriástökkel megnyerte az idei ausztriai tökversenyt, amelyet az alsó-ausztriai Tullnban rendeztek szombaton.
 
 

Friedrich Melka saját korábbi rekordját javította meg 30,2 kilóval. A többi versenyző jócskán lemaradt, a második helyen végző felső-ausztriai Hannes Bransstetter egy mindössze 425,4 kilós óriástököt tudott bemutatni, a zwentendorfi Michael Markl pedig egy 416,5 kilós tökkel lett a harmadik.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A legszebb tök versenyét a hofkircheni Ernst Sailer nyerte. A versenyen 25 hazai és külföldi termelő indult, a lemért óriástökök és más óriászöldségek súlya elérte a 6,5 tonnát.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Ronald Wittek

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu