Elképesztő: sosem látott halat fogott a szerencsés horgász egy bányatóban

Elképesztő: sosem látott halat fogott a szerencsés horgász egy bányatóban

agrarszektor.hu
Egy nagyon ritka, rendkívül különleges, fekete ponty akadt horogra a Majosliget Pihenő és Horgászparkban a Pontybarátok Feeder Team versenyén. A gyönyörű zsákmányt method technikával sikerült horogra csábítani a Majosliget Páros Kupán.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Váratlan zsákmány akadt a horgára Gréczi Zoltánnak Délegyházán, ahol versenyt rendeztek egy olyan bányatavon, amelyet fél éve látogathatnak horgászok és előtte húsz évig volt "parlagon". A majosligeti versenyen a horgász Orova Csabával alkotott egy csapatot Blue Carp team néven. A horgásznak 70 méter távolságból sikerült megakasztania az első zsákmányát a Pontybarátok versenyén, majd a szákolás pillanatában érte a meglepetés a fekete, pikkely nélküli ponty láttán - írta meg a Pecaverzum.

A szerencsés horgász rögtön értesítette a verseny egyik szervezőjét, Kőszegi Balázst, hogy jelezze a kupa fotósának, Kőszegi Diána Vandának, hogy egy nem mindennapi példányt kaphat lencsevégre. Az egyedi színben pompázó ponty szerencsét is hozott a Blue Carp teamnek, mert a versenyt szektor 3. helyezéssel zárták, így a különleges fogás emléke mellett serleggel is megkoronázták ezt a napot.

A fekete pontyról a Pecaverzum kikérte a Magyar Haltani Társaság (MHT) véleményét is. Harka Ákos, a társaság elnöke elmondta, részletes elemzést készítenek majd, de előzetesen annyit közölt, hogy ez a pontynak egy melanisztikus változata.

Melanin túltermelődése van. A melanin egy sötét színű festékanyag, pigment, ez okozza a hal színét. Más fajokból már láttam ilyen színű halat, pontyból még nem

- nyilatkozta Harka Ákos.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?