Megelőző intézkedéseket vezetett be a KITE a koronavírus miatt

Megelőző intézkedéseket vezetett be a KITE a koronavírus miatt

agrarszektor.hu
Az Európában megjelent koronavírus (COVID-19) járvány kapcsán Magyarország Kormánya - a vírus terjedésének lassítása érdekében - sorozatosan vezet be korlátozó intézkedéseket. A KITE Zrt. a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel - maximálisan szem előtt tartva a munkatársak és az ügyfelek egészségének védelmét, valamint a vállalat kereskedelmi tevékenységének zavartalan bonyolítását - további megelőző intézkedéseket vezetett be. Az Alábbiakban vágatlanul közöljük a KITE Zrt. közleményét:

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

"A munkavállalók egészségének megóvása érdekében az alkalmazottak többsége átmenetileg távmunka keretei között végzi napi feladatait. Mindez csupán a munkavégzés helyét tekintve jelent változást, hiszen a munkavállalók rendelkeznek minden szükséges informatikai eszközzel, mellyel feladataikat otthoni körülmények között is zavartalanul el tudják látni.

Azon kollégák esetén, akik munkavégzése a KITE Zrt. Központjához vagy valamely alközponthoz kötött, és feladatuk távmunka keretében nem elvégezhető, A és B csoportbontás került kialakításra, és a munkavállalók hosszabbított munkarend mellett, hetes ciklusokban végzik feladataikat. További megelőző intézkedésként a KITE Zrt. telephelyein zónák kialakítására került sor, ahová a belépés a megfelelő protokoll betartásával történik.

A vevők kiszolgálása elsősorban kiszállítással valósul meg, melyet a KITE Zrt. Logisztikai Főosztálya koordinál. Természetesen arra is van lehetőség, hogy a vásárlók a megrendelt termékeket saját fuvareszközzel szállítsák el. Ez esetben az alközponttal történt telefonos egyeztetést követően, a megbeszélt időpontban átvehető a szállításra előkészített termék, hiszen a KITE Zrt. telephelyeire az árubeszállító és árukiszállító járművek behajtása továbbra is engedélyezett.

A KITE Zrt. partnerei telefonon vagy emailben is kapcsolatba léphetnek az értékesítő kollégákkal, így könnyen és gyorsan tudnak egyeztetni a már megrendelt inputanyagok és beruházási termékek átvételéről, valamint a felmerülő további igényekről.

A KITE Zrt., mint a legnagyobb hazai agrárintegrátor, a mezőgazdaság folyamatos ellátásának érdekében felgyorsította beszerzéseit, megemelte készletszintjeit, továbbá a központi készletek jelentős részét átdiszponálta alközpontjaiba. Agronómiai inputok tekintetében a következő hónapok technológiai műveleteihez szükséges anyagok rendelkezésre állnak az alközponti raktárakban, vagy már kiszállításra kerültek a vevőkhöz, valamint az azt követő időszak ellátásáról is folyamatosan gondoskodnak. A tavaszi időszakra partnereik által megrendelt gépek 95%-a már telephelyeiken van, a további eszközök beszállítása és felkészítése ütemezetten történik. Szerviztevékenységüket zavartalanul végzik a kiadott és szükséges protokollok betartása mellett, illetve egyéb szolgáltatásaik teljes palettája is elérhető.

A KITE Zrt. járványügyi helyzetre megalakult Operatív Törzse folyamatosan felülvizsgálja az eddig meghozott intézkedéseket, valamint a megváltozott munkarenddel kapcsolatosan szerzett tapasztalatok és állami rendelkezések mentén megteszi a szükséges változtatásokat a további zavartalan működés és partnerkiszolgálás érdekében."

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03