2020. július 6. hétfő Csaba

Hírek - Növény

Mindjárt vége az aratásnak - A közepesnél jobb minőségű búzatermés várható

A közepesnél jobb minőségű búzatermés várható az idén, az aratás fennakadások nélkül, folyamatosan zajlik – jelentette ki Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter. Az egymillió hektáron vetett őszi búza húsz százalékát már betakarították, míg a 200 ezer hektáron vetett őszi árpát már országszerte learatták. Az előrejelzések szerint az ország kenyérgabona- és takarmányszükséglete biztosított.
 
 

Az idei évben a közepesnél jobb minőségű búzatermésre számítanak – írja az MTI. A 200 ezer hektáron vetett őszi árpát már országszerte learatták, az össztermés 1 millió tonna, 5 tonna hektáronkénti termésátlaggal. Emellett az egymillió hektáron vetett őszi búza húsz százalékát takarították be és az elmúlt évekhez hasonlóan 5 tonna körüli össztermésre számítanak – emelte ki Fazekas Sándor a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központ Karcagi Kutatóintézeténél tett látogatásakor.

A miniszter hozzátette: az ország 1,2-1,3 millió tonnás kenyér- és takarmánygabona szükséglete biztosított és exportra is jut. Szerinte érdemes tárolni a gabonát, mivel az ország ehhez szükséges raktárkapacitása elegendő és így a gazdák a kedvező piaci árakat kihasználva tudnák értékesíteni terményeiket.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu