Őrült tervek! - Vetés és betakarítás nyolc nap alatt

agrarszektor.hu
Akár nyolc nap alatt betakarítható lehet a termés a vetéstől számítva, ha a gyakorlatban is beválik az az új brit technológia, amellyel szabályozni lehet a környezeti tényezőket és a hőmérsékletet. A módszer lényege a talaj nélküli növénytermesztés, amellyel egyes kísérletek szerint akár 400-500-szor több termés is elérhető lehet ugyanazon a területen.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A világ egyre megszállottabban keresi azokat a technológiákat, amelyekkel a mezőgazdasági alapanyagok és az élelmiszerek fenntarhtaó módon állíthatók elő - írja a www.independent.ie. Írországban és az Egyesült Királyságban is intenízv kísérletek folynak annak felderítésére, hogyan lehetne hatékonyabban és kíméletesebben felhasználni a természeti erőforrásokat.. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

Egy brit cég olyan technológiát alakított ki, amely lehetővé teszi, hogy a környezeti tényezők és a hőmérséklet szabályozásával mindössze nyolc nap teljen el a vetéstől a betakarításig, és ez a folyamat ciklusosan egész évben meisméelhető legyen. A módszerben nem talajt, hanem tápfolyadékokat használnak. Ez azt jelenti, hogy a növény nem a talajban (azaz nem földben) növekszik, hanem tápoldatban vagy tápoldattal rendszeresen átjárt anyagban. Kutatók lehetségesnek tartják, hogy ezzel az eljárással akár 400-500-szor nagyobb termést lehessen betakarítani, mint eddig.

Az új technológiával például a kimagaslóan jó minőségű írországi gyepeken folytatnak kísérleteket. Ezek arra irányulnak, hogyan lehet a termelést minél nagyobb mértékben függetleníteni az időjárástól, és a termésmennyiség növelése mellett csökkenteni a termelési költségeket.

A fenntarthatóság jegyében az állattenyésztésben is folynak kísérletek arra, hogyan lehet felfogni a szarvasmarhák által kibocsátott metángázt, illetve széndioxidot, amelyet később üzemanyag-előállításhoz lehetne felhasználni. Az emésztőgázok felfogása mellett olyan technológia kidolgozását is tervezik, amellyel kinyerhetővé válik az energia az állati trágyából.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?