2020. február 20. csütörtök Aladár, Álmos

Hírek - Növény

Talajvizsgálattal bővíti szolgáltatásait a kamara

Rövidebb határidővel elkészülő laboratóriumi talajvizsgálatokat is elérhetővé tesz tagjai számra a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) nonprofit Kft.-je. A szükséges hátteret a Kaposvári Egyetem akkreditált talajtani laboratóriuma biztosítja.
 
 

Laboratóriumi talajvizsgálattal egészíti ki tápanyag-gazdálkodási terv készítési szolgáltatását a NAK - derül ki a köztestület közleményéből. A szolgáltatás kísérleti jelleggel öt dunántúli megyében (Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Zala) indul majd el. Az ehhez szükséges hátteret a Kaposvári Egyetem akkreditált talajtani laboratóriuma biztosítja, a talajvizsgálati szolgáltatás pedig a falugazdászokon keresztül vehető igénybe. A kamara a kísérleti időszakot követően, várhatóan fél éven belül dönt arról, hogy a szolgáltatást más megyékre is kiterjeszti-e.

A Kaposvári Egyetem vállalta, hogy a talajvizsgálati piacon jelenleg átlagosnak számító 60 napos határidő helyett maximum 30 nap alatt eredményt szolgáltat. Az úgynevezett szűkített- és bővített talajvizsgálati csomagokban a talajok különböző fizikai paraméterei mellett a szerves anyagok és nyomelemek mennyiségét is meghatározzák a laboratóriumban.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu