2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Növény

Terménytárolók: 38 milliárdról döntött a Miniszterelnökség

Mintegy 38 milliárd forintot ítélt oda 838 mezőgazdasági termelőnek a Miniszterelnökség terménytárolók építésére a Vidékfejlesztési Programban (VP). A beérkezett kérelmeket folyamatosan bírálják el, így a támogatott projektek száma és a támogatás összege tovább növekedhet.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A kormány eredetileg mintegy 20 milliárd forintot különített el a VP-ben kisméretű terménytárolók, -szárítók és -tisztítók építésére, illetve korszerűsítésére. A Miniszterelnökség a jelentős túligénylés miatt növelte a keretet, és első körben összesen 838 kérelmet bírált el pozitívan mintegy 38 milliárd forint értékben. A gazdálkodók egyéni projekteknél maximum 100 millió forint, kollektív projekteknél pedig legfeljebb 300 millió forint vissza nem térítendő támogatás felhasználásával valósíthatják meg beruházásaikat.

A nyertes pályázók kérelmei ügyfélkapujukon hamarosan a „jóváhagyott” státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton folyamatosan kapják meg. Az értékelés folyamatosan zajlik, így a megítélt támogatás összege és a nyertes projektek száma növekedhet a következő időszakban – áll a Miniszterelnökség közleményében.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu