Újabb fordulatot vesz az időjárás az országban: ez vár ránk a hétvégén

Újabb fordulatot vesz az időjárás az országban: ez vár ránk a hétvégén

MTI
A hétvégén ismét több lesz a napsütés, szárazabb és melegebb idő várható, vasárnap néhol 36 Celsius-fokot is mérhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Pénteken napos, gomolyfelhős idő várható, de főleg északkeleten, valamint a Dunántúlon kialakulhat elszórtan zápor, néhol zivatar. Máshol kisebb a csapadék valószínűsége. Többfelé erős lesz a szél. A hajnali 11-17 fokról délután 22-28 fokig melegszik a levegő.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombaton is sok lesz a napsütés, de a nyugati és északkeleti határvidéken ekkor is előfordulhat kis eséllyel futó zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között alakul. Vasárnap is nagyrészt gomolyfelhős, napos idő várható. Estig csak nyugaton és északon lehet elvétve csapadék. Estétől azonban északnyugat felől már több helyen valószínű zápor, zivatar, továbbá a szél is megerősödik. A minimumhőmérséklet 15-22, a maximumhőmérséklet 27-36 fok között valószínű; a Dunántúl északnyugati részein lesz hűvösebb - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?