Vízhiány jöhet ezeken a magyar településeken: bármikor kritikussá válhat a helyzet

Vízhiány jöhet ezeken a magyar településeken: bármikor kritikussá válhat a helyzet

agrarszektor.hu
Vízhiány jöhet Pest megye északi településein, ezért takarékos vízhasználatot és a locsolás mellőzését kérik a megelőzés érdekében. Habár vízhiány a szolgáltatásban egyelőre sehol nem alakult ki, de a vízfogyasztási tendencia alapján a fokozott vízhasználat a kritikus üzemállapot elérését okozhatja, amelynek következtében nagyobb kiterjedésű területen nyomáscsökkenés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. közleménye szerint a csapadékhiány, illetve az aszályos időszak és a Duna alacsony vízállása miatt csökkent a kitermelhető ivóvíz mennyisége a Dunakanyarban és térségén - írja az Időkép. A szervezet Acsa, Csömör, Erdőkertes, Fót, Gödöllő, Mogyoród, Szada, Veresegyház, Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu és Üröm - önkormányzatait és ott élő felhasználóikat arra kéri, hogy:

  • törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés, autómosás)!
  • mellőzzék a locsolást (az ivóvízzel történő pormentesítést, a közterületek locsolását is beleértve)! A kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki!
  • az önkormányzatok minimalizálják a közterületi (pl. tűzcsapokról történő) locsolási célú vízvételezést!

 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03