Felhasználói Kézikönyv és Kitöltési Útmutató a méhegészségügyi válságtámogatás iránti kérelem elektronikus benyújtásához

A méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez nyújtandó válságtámogatás (Válságtámogatás méhegészségügyi támogatás) iránti kérelem elektronikus benyújtásához

1. A dokumentum célja

Jelen dokumentum célja a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető válságtámogatás (a továbbiakban: támogatás) iránti kérelem elektronikus benyújtó felületének bemutatása a felhasználók részére. A dokumentum segítségével a felhasználók megismerhetik a támogatás iránti kérelem elektronikus bizonylatát.

2. Fontos tudnivalók

A méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető csekély összegű támogatásról szóló 29/2019. (VI. 20.) AM rendeletben (a továbbiakban: támogatási rendelet) foglaltak szerint, támogatás iránti kérelem kizárólag elektronikus úton, a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon tölthető ki és nyújtható be 2023. február 01. 00:00:00 és 2023. február 28. 23:59:59 között.

Elérési útvonal: Elektronikus kérelemkezelés → Piaci intézkedések → Válságtámogatás → Válságtámogatás - méhegészségügyi támogatás menüponton keresztül.

FIGYELEM! A támogatási kérelem benyújtásához nincsenek papír alapon rendszeresített nyomtatványok. A Kincstár a támogatási kérelmet visszautasítja, amennyiben nem elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően az erre a célra rendszeresített felületen keresztül nyújtották be!

Elektronikus kérelmet csak azok az ügyfelek tudnak benyújtani:

  • akiket a Kincstár által vezetett Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben már nyilvántartásba vettek (ügyfél-azonosítóval rendelkeznek), továbbá,
  • akik rendelkeznek Ügyfélkapus hozzáféréssel (az ügyfélkapuról további információt https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/ weboldalon talál).

Az ügyfélkapuban megadott alapadatainak (születési név, hely, idő és anyja neve) meg kell egyeznie a Kincstárhoz benyújtott, nyilvántartásba vételi kérelemben megadott adatokkal, ugyanis az első belépéskor meg kell adni az ügyfél-azonosítót. Eltérés esetén hibaüzenetet küld a rendszer és az ügyintézési felületre nem lehet belépni! Ebben az esetben kérjük, telefonon vagy portálkérdés útján kérjen segítséget a Kincstár ügyfélszolgálatától a hiba elhárítása érdekében.

Amennyiben az ügyfél támogatási kérelmét nem saját maga, hanem meghatalmazott / képviselő útján kívánja benyújtani, úgy a kérelem meghatalmazott vagy elsődleges képviselő általi elektronikus úton való benyújtásának feltétele a meghatározott képviseleti forma előzetes bejelentése és annak a Kincstár általi nyilvántartásba vétele!

FONTOS, hogy soha ne halassza a támogatási kérelem benyújtását az utolsó pillanatra, tekintettel az internet kapcsolatban esetlegesen felmerülhető kimaradásokra! Kitöltés közben rendszeresen mentsen!

További részletek az alábbi linken érhetők el: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/fooldal/-/journal_content/56/20182/12540855?refererPlid=20185&controlPanelCategory=current_site.content

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!