Tájékoztatás kamarai meghatalmazáshoz kapcsolódó változásokról

Tájékoztatjuk, hogy a Közös Agrárpolitikából és a nemzeti költségvetésből biztosított agrártámogatások igénybevételével összefüggő elektronikus kérelmek benyújtását elősegítő kamarai meghatalmazásokkal kapcsolatos szabályokról szóló 1/2023. (I. 12.) AM rendelet (a továbbiakban: AM rendelet) értelmében az alábbiak szerint változnak a kamarai meghatalmazásra vonatkozó szabályok.

A meghatalmazó és a falugazdász között létrejött, hatályos kamarai meghatalmazások alapján a falugazdászok 2023. január 31-ig járhatnak el meghatalmazójuk képviseletében.

Az agrár- illetve vidékfejlesztési támogatások igénybevételével összefüggő elektronikus ügyintézés során 2023. február 1-jét követően a Kincstár előtti eljárásokban a falugazdászok kizárólag abban az esetben nyújthatnak be kérelmet ügyfél képviseletében, amennyiben az adott intézkedésre az AM rendeletben meghatározott feltételekkel a Magyar Agrár- Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamarával (a továbbiakban: NAK) új kamarai meghatalmazást kötnek.

Az AM rendelet szerinti kamarai meghatalmazás létrehozását és visszavonását Ügyfeleink elektronikus úton a NAK által biztosított elektronikus felületen, vagy személyesen, a NAK erre kijelölt munkavállalójánál kezdeményezhetik.

Javasoljuk, lépjen kapcsolatba az illetékes falugazdásszal új kamarai meghatalmazása megkötése érdekében. Amennyiben már megkötötte új kamarai meghatalmazását, tekintse tájékoztatásunkat tárgytalannak.

További tájékoztatás:

NAK falugazdászok

Irodakereső: https://www.nak.hu/kamara/ugyfelszolgalat-es-falugazdaszok

Magyar Államkincstár

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.