2022. június 29. szerda Péter, Pál

Hírek - Piac

Erősödik a forint

Erősödéssel kezdett a forint szerda reggel, és alapvetően jó a hangulat a feltörekvő devizapiacokon, a befektetők egy része már a jövő heti Fed-döntést várja - írja a Portfolio.
 
 

Szerda reggel 315-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal alacsonyabb volt a kedd esti szintnél. A dollár 286,1 forintba került, míg a svájci frank 290,2 forintot ért a nap elején. Az elmúlt napokban nem mutatott komoly elmozdulást a forint, a 314-316-os szűk sávban mozgott az euróval szembeni árfolyam.

 

Zuhanás után próbál magához térni a líra

 

A régióban a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona alig mozdult. A feltörekvő piacokon az orosz rubel is erősödéssel kezdett, 0,35 százalékot javított az euró ellenében, ehhez hasonló teljesítményt nyújtott a török líra, mely a keddi 2 százalék feletti zuhanást 0,7 százalékos erősödéssel igyekszik korrigálni.

 

Zuhanás után próbál magához térni a líra

A fejlett devizák piacán az euró kismértékben gyengült a dollárral szemben, az 1,10134-es árfolyam 0,1 százalékkal alacsonyabb a tegnapinál. Közben az utóbbi hetekben középpontba került angol font is 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot a dollárral szemben.

Igazán fontos makroadat ma sem jelenik meg, a befektetők egy része szép lassan elkezdhet a jövő szerdai Fed-döntésre koncentrálni. A többség nem számít a kamat változtatására Amerikában, inkább a közlemény hangvétele lehet fontos abból a szempontból, hogy szeptemberben vagy decemberben elképzelhető-e még szigorítás.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben