2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Hírek - Piac

Újra lesz Csabai Lecsófesztivál!

Felelevenítik a Csabai Lecsófesztivál hagyományait, de újragondolt formában és új néven, Békéscsabai Lecsófesztiválként rendezik meg augusztus 21-én és 22-én Békéscsabán – közölte Opauszki Zoltán, Békéscsaba városfejlesztési tanácsadója az MTI-vel.
 
 

Az új fesztiválon a hungarikummá minősített csabai kolbász és a legutóbb 2012-ben megrendezett lecsófesztivál tradícióit szeretnék egyesíteni. Opauszki Zoltán szerint ugyanis a térségnek a legfontosabb feladata az itt készített élelmiszerek bemutatása, megismertetése és a termékek piacra jutásának elősegítése. 

A hagyományos lecsófőzést szombaton rendezik meg, a korábbi évektől eltérően követelmény a nevezőktől, hogy a csabai kolbászt valamilyen módon szerepeltessék a menüben. A megmérettetésen több mint két tucat csapat indul. 

Újdonság lesz, hogy sportos lecsófőző verseny is rendeznek és a nevezőknek tornagyakorlatokat kell bemutatniuk lecsófőzés közben. Eddig súlyemelő, úszó és atléta csapatok is beneveztek az összecsapásra. Emellett lesz lecsókóstoltatás, Nyári János világbajnok mesterszakács bemutató főzést tart, esténként pedig koncertekkel szórakoztatják az ingyenes rendezvényre kilátogatókat.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu