Egyszerre ellenőriznek a hivatalok

Agrárszektor
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) tegnap tartotta az agrártámogatások kölcsönös megfeleltetési rendszere, Elektronikus Kormányzat Operatív Program (EKOP) projekt záró rendezvényét, "Az agrártámogatások kölcsönös megfeleltetési rendszerének bevezetése Magyarországon" címmel, melyre az Agrárszektor.hu is meghívást kapott. Az esemény a Magyar Tudományos Akadémia Krúdy termében került megrendezésre.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tájékoztatót Palkovics Péter, az MVH elnöke nyitotta köszöntőjével, melyben elmondta, hogy az Európai Unió feltétele a támogatásokhoz az, hogy a gazdák betartsák a szigorú szabályokat, köztük az állat- és növényegészségügyi, élelmiszerbiztonsági, állatjólléti és környezetvédelmi előírásokat. Ez természetesen mind a fogyasztó, mind pedig az ország szempontjából nagyon fontos.

Ezen szabályok betartatásának könnyebb megvalósulását mostantól az úgynevezett Elektronikus Kormányzat Operatív Program keretein belül megvalósult informatikai rendszer is elősegíti, mely összesen 2,7 milliárd forintos EU forrásból valósulhatott meg, és munkáját 2011. január elsejével el is kezdi.

Az elnököt követte V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, aki bemutatta a résztvevőknek a programot, elmondta, hogy a projekt célja az, hogy az eljárásokat rugalmasan és gyorsan tudják végrehajtani, valamint egy ügyfélközpontú, ügyfélbarát rendszert építsenek ki.

A rövid tájékoztató után Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid a Vidékfejlesztési Államtitkárság titkárságvezetője prezentálta szakmai összefoglalóját, mivel már a projektum beindítása óta jelen volt.

Elmondta, hogy a sikeresen elkészült rendszer 2 és fél év alatt valósult meg a már említett 2,7 milliárd forintból, közel száz ember munkája révén.

A rendszer lényege, hogy az MgSzH és az MVH szerteágazó informatikai rendszerét egy közös síkra emelje, úgy, hogy a két hivatal törzsadat rendszere közös lesz, így a két intézmény együttműködése gyorsabb és rugalmasabb ügyintézését eredményez. Ennek lesz köszönhető az, hogy a hivatalok az ellenőrzéseket egyszerre fogják megtartani, melyből következik, hogy a gazdákat már nem több napon keresztül tartják majd fel munkájukban az ellenőrök, hanem egyesítve lesz megoldva a kötelező szűrés, ezzel is könnyítve a termelő munkáját.

Ezen felül az MgSzH célja a projekttel az volt, hogy "olyan egységes, magas rendelkezésre állású, központilag menedzselhető, olcsón üzemeltethető informatikai alapkörnyezetet alakításon ki, mely képes kiszolgálni a Hivatal informatikai igényeit, növeli a felhasználók munkájának hatékonyságát, támogatja a csoportmunkát és biztosítja az egységes kommunikációt, valamint megteremti a különböző informatikai rendszerek számára a közös platformot" - mondta el előadásában a titkárságvezető.

Prezentációjában ezt követték az MVH céljai, nevezetesen, hogy az ügyfeleket hatékonyan tudja beazonosítani a támogatási kérelem és a KM ellenőrzés összekapcsolása érdekében, valamint hatékonyan tudja kiválasztani a támogatottak közül azokat, akiket ellenőriznek. Emellett, egy rugalmas, a jogcímek változását követő KM szankciószámítási rendszer kiépítése egy, a megnövekedett igényeket kiszolgáló, megerősített szerverkapacitás mellett.

A tájékoztatóból kiderült, hogy az elkészült fejlesztés sikeresen lezárult, és január elsején el is kezdi munkáját az összes, kölcsönös megfeleltetéssel kapcsolatos feladat ellátásában.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?