Figyelem: változik több agrártámogatási kérelem benyújtási időszaka!

agrarszektor.hu
Több agrártámogatási rendeletet módosított a Vidékfejlesztési Minisztérium: a támogatási kérelmek benyújtási időszaka a végrehajtás és az ügyfelek szempontjából is kedvezőbbé vált - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A rendeletmódosítás az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) nyújtandó támogatásokat érint. A kérelmek benyújtási időszakának módosításával nagyobb felkészülési időt kapnak az ügyfelek, az EMVA működtetése pedig eredményesebbé, ügyfélbarátabbá válik.

A kertészet korszerűsítéséhez és a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatások kérelmeinek benyújtási időszaka: 2011. november 15. - december 15.

Az öntözés, a melioráció és a területi vízgazdálkodás mezőgazdasági üzemi és közösségi létesítményeinek fejlesztésére 2011. július 1-31. között lehet támogatási kérelmet benyújtani.

A kertészeti ültetvények korszerűsítéséhez a kihirdetendő jogcímek meghatározása és a 2010-ben benyújtott nagyszámú támogatási és kifizetési kérelem feldolgozása is folyamatban van. A benyújtási időszak március helyett 2011. június 15. - július 15. között lesz.

A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának megőrzésérére támogatási határozattal rendelkező állattartóknak hosszabb idejük van a kifizetési kérelem benyújtására. Idén február 28. helyett március 31-ig kérhetik a támogatás kifizetését. A következő évtől a határidő újra február 28. lesz.

Amíg nem születik vezetői döntés a jogcím támogathatóságáról, illetve szakmai döntés a támogatás feltételeiről, nem nyílik támogatási kérelem benyújtási időszak:

  • az évelő, lágy szárú energiaültetvények telepítéséhez,
  • a rövid vágásfordulójú fás szárú energiaültetvények telepítéséhez,
  • a mezőgazdasági energiafelhasználás megújuló energiaforrásokból történő előállításához,
  • a kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez,
  • a növénytermesztés létesítményeinek korszerűsítéséhez.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?