Jeges villámárvíz és tornádó pusztított Spanyolországban

agrarszektor.hu
Heves zivatarok indították a hetet Spanyolországban. Madridot jeges villámárvíz mosta el, Malaga környékén tornádó alakult ki - írja az idokep.hu. Spanyolország ebben a szezonban az egyik legszárazabb, legforróbb térsége volt Európának.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfőn egy magassági hidegörvény labilizálta a légkört az Ibériai-félsziget felett, emiatt többfelé tomboltak intenzív zivatarok a térségben. Ezek egyike kapta telibe a spanyol fővárost, Madridot is, ahol jeges villámárvíz alakult ki. A város utcáin hömpölygő víz az autókat is elsodorta, víz alá kerültek egész városrészek. Az ár elvonulta után vastag jégréteg borította be az utcákat, ami az épületekbe is behatolt. Nemcsak Madridban volt extrém az időjárás. Spanyolország déli részén, Campillos közelében tornádó is kialakult.

A 24 órás csapadékadatok szerint Madridban több helyen hullott 30 mm-t meghaladó csapadék, de volt ahol 46 mm zúdult le. Ezt a vízmennyiséget már nem volt képes elvezetni a város csatornahálózata, és a beépített városfelszín sem tudta elnyelni, ez vezetett a villámárvízhez. Az alábbi felvételen a tornádó is látszik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58