Rengeteg magyar termelő kapott ilyen levelet: nincs mit tenni, ezt el kell intézni

Rengeteg magyar termelő kapott ilyen levelet: nincs mit tenni, ezt el kell intézni

agrarszektor.hu
28 ezer termelő kapott elektronikus úton értesítést arról az elmúlt időszakban, hogy adminisztratív meg nem felelések vagy a műholdfelvételek által detektált eltérések vannak a beadott 2023. évi egységes kérelmükben. A végzés a feltárt probléma mellett az elvégzendő feladatot is tartalmazza, így főszabály szerint 2023. szeptember 29-ig, 2023 előtt indult korábbi felhívások esetében pedig 9 napos határidővel a jelzett problémák az Egységes Kérelem felületén szankciómentesen kijavíthatóak vagy a mobilGAZDA alkalmazáson keresztül saját mobiltelefonnal készített georeferált kép beküldésével tisztázható a tényállás.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az új uniós előírásoknak megfelelően az idei esztendőtől a Magyar Államkincstárnak (a továbbiakban: Kincstár) műholdfelvételekre támaszkodva is vizsgálnia és értékelnie kell a mezőgazdasági gyakorlatokat és tevékenységeket - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A Területi Monitoring Rendszer (a továbbiakban: TMR) keretében lehetőség van a nem támogatható területi elemek (pl. mesterséges felszínborítás) nyomon követésére, a nem támogatható földhasználat vizsgálatára, különös tekintettel arra, ha a bejelentett tábla területén nem egy, hanem több növénykultúra vagy keverék termesztése zajlik, a bejelentett táblán termesztett növénykultúra azonosítására, továbbá a gyomosodás és a túllegeltetés vizsgálatára.

További információk itt elérhetőek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?