2023. december 11. hétfő Árpád
Új szabályozást tervez a Bizottság: ez minden állattartót érint

Új szabályozást tervez a Bizottság: ez minden állattartót érint

agrarszektor.hu
Véleményezhető a Bizottság felhatalmazáson alapuló rendeletének tervezete. A takarmányokban található keresztszennyeződésekről szóló rendelettervezet szövege már elérhető, 4 hét áll rendelkezésére a nagyközönségnek, hogy véleményt nyilvánítson.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A Bizottság új szabályt készít elő, mely elsősorban a takarmánygyártókat, valamint rajtuk keresztül az állattartókat is érinti. A tervezet szerint az antimikrobiális hatóanyagok nem céltakarmányokban való keresztszennyeződésének harmonizált felső szintje a gyógyszeres takarmány hatóanyagának 1%-ában lenne limitálva. Ezen kívül a tervezet meghatározza a takarmányban található antimikrobiális hatóanyagok kimutatásának analitikai módszereit is. A tervezetet és mellékleteit angol nyelven ismerhetik meg az érintettek, és 2023. október 12.-től 2023. november 9.-ig véleményezhetik a Bizottság honlapján keresztül - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 11. 13:33