Új szabályozást tervez a Bizottság: ez minden állattartót érint

Új szabályozást tervez a Bizottság: ez minden állattartót érint

agrarszektor.hu
Véleményezhető a Bizottság felhatalmazáson alapuló rendeletének tervezete. A takarmányokban található keresztszennyeződésekről szóló rendelettervezet szövege már elérhető, 4 hét áll rendelkezésére a nagyközönségnek, hogy véleményt nyilvánítson.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Bizottság új szabályt készít elő, mely elsősorban a takarmánygyártókat, valamint rajtuk keresztül az állattartókat is érinti. A tervezet szerint az antimikrobiális hatóanyagok nem céltakarmányokban való keresztszennyeződésének harmonizált felső szintje a gyógyszeres takarmány hatóanyagának 1%-ában lenne limitálva. Ezen kívül a tervezet meghatározza a takarmányban található antimikrobiális hatóanyagok kimutatásának analitikai módszereit is. A tervezetet és mellékleteit angol nyelven ismerhetik meg az érintettek, és 2023. október 12.-től 2023. november 9.-ig véleményezhetik a Bizottság honlapján keresztül - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?