2023. december 11. hétfő Árpád
Itt van a nagy terv: ez várhat a magyar gyümölcstermesztőkre a jövőben

Itt van a nagy terv: ez várhat a magyar gyümölcstermesztőkre a jövőben

agrarszektor.hu
A kormány hivatalos honlapján megjelent a szőlőültetvények szerkezetátalakításához és átállításához igényelhető támogatásról szóló 57/2020. (XI. 13.) AM rendelet és az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott támogatások igénybevétele során alkalmazandó feltételekről szóló 14/2023. (IV. 19.) AM rendelet tervezett módosításait tartalmazza. A rendelettervezetet az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta, a vélemények beküldésére azonban csak néhány nap áll a lakosság rendelkezésére.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A szőlőültetvények szerkezetátalakításához és átállításához igényelhető támogatásról szóló rendelet célja, hogy az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból, valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott támogatások igénybevétele során alkalmazandó feltételekről szóló 14/2023. (IV. 19.) AM rendelet jogtechnikai szempontokra figyelemmel történő módosítását tartalmazza.

A módosítás során a 14/2023. (IV. 19.) AM rendelet egy 39/A. §-sal egészül ki. Ennek értelmében a 10. § szerinti követelményt első alkalommal a 2025. támogatási évben kell alkalmazni. A 11. §-t pedig a 2023. támogatási évben benyújtott egységes kérelmek tekintetében is alkalmazni kell. Ha elfogadják, a rendelet a kihirdetését követő napon fog hatályba lépni.

A kormány ezúttal sem adott sok időt a lakosságnak a tervezet véleményezésére. Az észrevételeket, javaslatok megtételére mindössze néhány nap áll a rendelkezésre, azokat november 8-ig lehet beküldeni a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail címre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 11. 13:33