Itt van a nagy terv: ez várhat a méhészekre Magyarországon

Itt van a nagy terv: ez várhat a méhészekre Magyarországon

agrarszektor.hu
A kormány hivatalos honlapján megjelent a méhészeti ágazatban a központi költségvetés, valamint az Európai Mezőgazdasági Garanciaalap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások 2024-2027. éviigénybevételének szabályairól szóló rendelet tervezete. Ezt az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta, a vélemények beküldésére azonban csak néhány nap áll a lakosság rendelkezésére.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Jelen tervezet a méhészeti ágazat módosított KAP Stratégiai Terv szerinti támogatásának 2024-2027. évi végrehajtásához szükséges jogi háttér kidolgozását tartalmazza. A rendelet kitér a támogatható albeavatkozások és támogatási célok, a támogatások igénybevételének általános feltételeit, valamint a kedvezményezettek körének változásaira. A rendelet emellett tartalmazza a támogatás forrására és folyósítására vonatkozó új szabályokat is.

A kormány ezúttal sem biztosított túl sok időt a lakosságnak a tervezet véleményezésére. Az észrevételeket, javaslatok megtételére mindössze néhány nap áll a rendelkezésre, azokat 2024. március 9-ig lehet beküldeni a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail címre. A rendelet, annak parlamenti elfogadása esetén a kihirdetését követő nyolcadik napon fog hatályba lépni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?