Jelentős részletek derültek ki az egységes kérelmek beadásáról: ezt jó tudni

Jelentős részletek derültek ki az egységes kérelmek beadásáról: ezt jó tudni

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdász tanácsadói idén is tevékenyen közreműködtek az egységes kérelmek beadásában. A jogvesztő határidőig, 2024. június 10-ig országosan beadott 159.551 kérelem több mint 65 százalékának, 104.477 kérelemnek a benyújtásában segítettek a NAK szakemberei.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az uniós Közös Agrárpolitika idén is jelentős mértékben változott, egyre több adminisztrációs feladattal jár az európai uniós agrártámogatások lehívása. Ez befolyásolta az egységes kérelmek beadását is. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azért, hogy tagjait hatékonyan tudja támogatni, közel 170 fővel bővítette falugazdász-hálózatát, így mintegy 700 falugazdász tanácsadó segítette az egységes kérelmek benyújtását - írja közleményében a NAK.

Az egységes kérelmek beadási időszaka április 10-én indult, amelynek keretében 44 támogatási jogcímre, intézkedésre lehetett támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. A 2024. június 10-i határidőig 159.551 kérelem érkezett be a Magyar Államkincstárhoz, ennek mintegy kétharmadát, 104.477 darabot a NAK falugazdász tanácsadói segítségével nyújtották be a gazdálkodók. A Kamara közreműködésével beadott kérelmek közel 1,65 millió hektárt fednek le. A 2024. június 10-i határidő jogvesztő, így az azt követően beadott egységes kérelmeket érdemi vizsgálat nélkül visszautasítják.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?