Megváltozhat a népszerű támogatás: ezt jó, ha mindenki tudja

Megváltozhat a népszerű támogatás: ezt jó, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
A kormány hivatalos honlapján megjelent a nemzetgazdasági miniszteri rendelet az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók keretében nyújtott de minimis támogatásokról szóló 39/2011. (V. 18.) VM rendelet módosításáról. A tervezetet az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta, a vélemények beküldésére azonban csak néhány nap áll a lakosság rendelkezésére.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az Európai Bizottság 2024. május 2-án sajtóközleményben jelentette be, hogy 2024. december 31-ig meghosszabbítja az ideiglenes válság- és átállási keret (TCTF) c. bizottsági közlemény 2.1. szakaszát az elsődleges mezőgazdasági termeléssel foglalkozó vállalkozásokra, illetve a halászati és akvakultúra ágazatokra. A keret fokozatos megszüntetésének elhalasztására vonatkozó határozat lehetővé teszi a tagállamok számára, hogy további hat hónapig, 2024. december 31-ig korlátozott összegű támogatást nyújtsanak az ezekben az ágazatokban működő vállalkozásoknak. Ez több időt biztosít a tagállamoknak arra, hogy szükség esetén végrehajtsák a támogatási intézkedéseket.

A kormány ezúttal sem biztosított túl sok időt a lakosságnak a tervezet véleményezésére. Az észrevételek, javaslatok megtételére mindössze néhány nap áll a rendelkezésre, azokat 2024. július 16-ig lehet beküldeni a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail címre. A rendelet, annak elfogadása esetén, a kihirdetését követő napon lép majd hatályba.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?