Itt a válasz: ezért dolgozik kevés nő az agráriumban

Agrárszektor
Alulreprezentáltak a nők az agráriumban Skóciában, ezért külön programot indítottak azzal a céllal, hogy több lehetőséghez juthassan a nők a gazdaságokban, akár vezetőként is. Az országban ugyanis hiába minden harmadik mezőgazdasági dolgozó nő, addig vezetőként szinte egy sincs. Skóciában a legtöbb nő egyébként a családi hagyományok, és a sztereotípiák miatt nem jut előbbre az agráriumban.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Herald Scotland hosszas cikket szentel annak, hogy bemutasson egy női gazdálkodót, aki 20 évvel ezelőtt, apja hirtelen halála után vette át a gazdaságot. Joyce Campbellnek hirtelen kellett felnőnie a feladathoz és sikerült is neki: 830 juh legel a tanya körül, néhány marhát és tyúkot is tart, illetve fenntart pár házat, amit kibérelhetnek a turisták. Gyakorlatilag mindent ő csinál a farmon: kerítést javít, havat lapátol, állatot gondoz és gyógyít, akár szülést vezet le. Joyce Cambell egyébként a társelnöke annak a skót szervezetnek, amely a nők szerepvállalását segíti az agráriumban, ez a Women in Agriculture Taskforce (Nők a Mezőgazdaságban Akciócsoport). Az Akciócsoport szerint, dacára a beidegződéseknek és az előítéleteknek, egyre több nő vállal mezőgazdasági munkát és ül fel a traktorra. 


Nicola Sturgeon skót miniszterelnök 2017-ban indította el azt a programot, amely nyomon követi az esélyegyenlőséget és a nők karrierútját a mezőgazdaságban. A skót Királyi Bank is beszállt a programba, elindítva a #ThisIsFarming nevű kampányát. A skót közvélemény azt várja ezektől a kezdeményezésektől, hogy a női mezőgazdászokkal kapcsolatos sztereotípiák alábbhagynak, illetve több lehetőséghez jutnak a nők a gazdaságokban, akár vezetőként is. Ugyanis a statisztikák szerint míg minden harmadik mezőgazdasági dolgozó nő, addig vezetőként szinte egy sincs.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09