Hiánypótló agrár-felsőoktatási képzés indul Székesfehérváron 2020 őszén

agrarszektor.hu
2020 szeptemberében Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében precíziós gazdálkodási szakmérnök/szakember képzés indul, immáron harmadik alkalommal, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A képzés hiánypótló adatfeldolgozási és térinformatikai ismeretek készségszintű elsajátítására fekteti a hangsúlyt, írta meg a NAK. A képzés gyakorlatorientált, kiemelten törekszik a távérzékelési, képfeldolgozási, GPS és térinformatikai ismeretek átadására. Terepre szervezett gyakorlatokon, esettanulmányokon keresztül mutatja be az adatnyerés, többforrású adatkiértékelés módszereit, az eredmények integrálását a felhasználás céljára. A képzés a szántóföldi növénytermesztéshez ad gyakorlati technológiai ismereteket az AXIAL Kft. támogatásával és részvételével. A precíziós növénytermesztés műszaki feltételrendszerének (precíziós erő- és munkagépek) ismertetése az AXIAL Kft. bajai és székesfehérvári telephelyein, valamint a képzést támogató, precíziós gazdálkodást alkalmazó gazdaságban zajlik.

A képzéshez tartozó egyes témák:

  • a mezőgazdasági precíziós munka- és erőgépek, szenzorok, fedélzeti számítógépek használata,
  • műholdas és légifelvételek elemzése,
  • UAV alkalmazások,
  • a táblán belüli heterogenitás térképezése,
  • növény monitoring,
  • térinformatikai (pl. QGIS, eCognition) és speciális szoftverek (SMS Basic, Trimble AG) gyakorlati alkalmazása.

A képzés honlapja ezen a linken érhető el. Részletekről érdeklődni lehet a képzési vezetőnél: Verőné Dr. Wojtaszek Malgorzata, e-mail: wojtaszek.malgorzata@amk.uni-obuda.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?