Óriási mezőgazdasági fejlesztés indul Borsodban: erre költenek százmilliókat

Óriási mezőgazdasági fejlesztés indul Borsodban: erre költenek százmilliókat

MTI
Az Emődi Mezőgazdasági Zrt. 282,76 millió forintból fejleszti takarmányozási technológiáját Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei telephelyén, Emődön - közölte a vállalat az MTI-vel. A beruházáshoz a kormány az Európai Unió társfinanszírozásával a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz keretében 183,54 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A projekt a Széchenyi terv plusz programban valósul meg.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tájékoztatás szerint a beruházás a robotizált és az automatizált takarmánykiosztás fejlesztését szolgálja a tejelő szarvasmarha takarmányozásában. Mint írták, a technológia célja a termelés növelése a fenntartható gazdálkodás és az adott termelési igények kielégítése mellett. A fejlesztés révén az állatok egyedi azonosítójuknak megfelelően kapják meg fejés közben a takarmányt. Ennek köszönhetően nő a szárazanyagfelvétel, a tejtermelés és javulnak a tej beltartalmi mutatói.

A precíziós eszközök segítségével a szakemberek naprakész információkat kaphatnak a kiegészítő takarmánnyal létrehozott takarmányadag (PMR) és a tartósított tömegtakarmányok kémiai összetételéről, javítva a telepek termelési és gazdaságossági mutatóit - közölték. A társaság további célja az automatizált takarmánykiosztás alatt keletkező PMR összetételének telepi gyorsvizsgálata egy speciális eszközzel, amelyet egy laboratóriumi berendezéssel egészítenek ki, így részben telepi körülmények között tudják biztosítani a tartósított tömegtakarmányok minőségi vizsgálatát.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság tavaly 25, 2021-ben 26 munkavállalót foglalkoztatott. A 2022-es üzleti évben a cég nettó árbevétele 1,046 milliárd forint, az előző évben 643,8 millió forint volt, adózott eredménye 2022-ben 284,073 millió forintot, 2021-ben 157,854 millió forintot tett ki.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?