Óriási mezőgazdasági fejlesztés indul Borsodban: erre költenek százmilliókat

Óriási mezőgazdasági fejlesztés indul Borsodban: erre költenek százmilliókat

MTI
Az Emődi Mezőgazdasági Zrt. 282,76 millió forintból fejleszti takarmányozási technológiáját Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei telephelyén, Emődön - közölte a vállalat az MTI-vel. A beruházáshoz a kormány az Európai Unió társfinanszírozásával a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz keretében 183,54 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A projekt a Széchenyi terv plusz programban valósul meg.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tájékoztatás szerint a beruházás a robotizált és az automatizált takarmánykiosztás fejlesztését szolgálja a tejelő szarvasmarha takarmányozásában. Mint írták, a technológia célja a termelés növelése a fenntartható gazdálkodás és az adott termelési igények kielégítése mellett. A fejlesztés révén az állatok egyedi azonosítójuknak megfelelően kapják meg fejés közben a takarmányt. Ennek köszönhetően nő a szárazanyagfelvétel, a tejtermelés és javulnak a tej beltartalmi mutatói.

A precíziós eszközök segítségével a szakemberek naprakész információkat kaphatnak a kiegészítő takarmánnyal létrehozott takarmányadag (PMR) és a tartósított tömegtakarmányok kémiai összetételéről, javítva a telepek termelési és gazdaságossági mutatóit - közölték. A társaság további célja az automatizált takarmánykiosztás alatt keletkező PMR összetételének telepi gyorsvizsgálata egy speciális eszközzel, amelyet egy laboratóriumi berendezéssel egészítenek ki, így részben telepi körülmények között tudják biztosítani a tartósított tömegtakarmányok minőségi vizsgálatát.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság tavaly 25, 2021-ben 26 munkavállalót foglalkoztatott. A 2022-es üzleti évben a cég nettó árbevétele 1,046 milliárd forint, az előző évben 643,8 millió forint volt, adózott eredménye 2022-ben 284,073 millió forintot, 2021-ben 157,854 millió forintot tett ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?