Itt az új őrület? Egyre többen választhatják ezt a szakmát Magyarországon

Itt az új őrület? Egyre többen választhatják ezt a szakmát Magyarországon

agrarszektor.hu
A kertészkedés és a mezőgazdaság iránt érdeklődők számára egyre több út áll nyitva, amelyek egy új, értékteremtő szakmához vezethetnek. Ma már számos olyan képzés létezik, amely lehetőséget ad a szakmai alapok megszerzésére, a tudás elmélyítésére, hogy a kurzus végén olyan piacképes ismeretekkel rendelkezzünk, melyek birtokában akár a saját vállalkozásunkba is belevághatunk. Akár a pálinkakészítés, akár a zöldség- és gyümölcstermesztés vagy épp a méhészet tűnik vonzónak, a DEKRA Akademie számos kertészeti és mezőgazdasági képzést kínál azok számára, akik most vágnának bele valami újba, és azoknak is, akik meglévő ismereteiket szeretnék gyarapítani.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Biogazdálkodó: úton egy fenntarthatóbb jövő felé

Ahogy az egészségtudatos biotermékek iránti kereslet nő, úgy válik egyre fontosabbá a fenntartható, ökológiai szemléletű állattenyésztés és növénytermesztés is. A biogazdálkodó kurzus azoknak kínál lehetőséget a továbblépésre, akik érdeklődnek a környezettel összhangban végzett mezőgazdasági munka, egy biogazdaság hatékony működtetése iránt. A résztvevők behatóan megismerkedhetnek a biogazdálkodás alapjaival, a fenntartható gazdaság technikáival, elveivel, valamint a biotermékek előállításának és forgalmazásának legfontosabb aspektusaival.

A pálinkafőzés művészete

A pálinkafőzés hosszú múltra tekint vissza Magyarországon, hagyománya pedig a mai napig él. A pálinkakészítő képzést elvégezve olyan szakemberré válhatunk, aki magabiztosan mozog a különféle eljárások, technológiák világában, alaposan ismeri a különböző gyümölcsfajtákat, és képes magas minőséget képviselő terméket előállítani. A kurzus résztvevői megismerkednek az alapanyagok kiválasztásának módjával, a főzési folyamat optimalizálásával és a pálinka minőségének ellenőrzésével is. A képzést elvégzők ezen felül tisztában lesznek a piaci igényekkel, az aktuális szabályozási környezettel, jogszabályi követelményekkel és az olyan üzleti aspektusokkal, amelyek segítenek egy sikeres vállalkozás üzemeltetésében.

Mindent a méhekről

A méhek rendkívül fontos szerepet játszanak a növénytermesztésben és a biodiverzitás fenntartásában, épp ezért a méhész kurzus elvégzésével nemcsak egy új szakmát, hanem hatalmas felelősséget is kapunk. Ez a képzés lehetőséget kínál arra, hogy megismerkedjünk a méhek életmódjával, a méhészeti technikákkal, megtanuljuk a méhcsaládok kezelését, szaporítását, a mézelő méhek tartásának legfontosabb szabályait, valamint a méz előállításának és forgalmazásának folyamatát. Az alapos szakmai ismeretek birtokában már képesek leszünk egy méhészet gazdaságos és biztonságos üzemeltetésére úgy, hogy közben a fenntarthatósági, környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vesszük.

A gyümölcs- és zöldségtermesztés mestere

Ha mindennél többre értékeljük a friss, vitamindús terményeket, és ezeket leginkább mi magunkat szeretjük szüretelni, a gyümölcs- és zöldségtermesztő képzés segíthet elmélyíteni érdeklődésünket, és egy új szintre emelni a tudásunkat. A kurzus során a résztvevők megismerik a különböző gyümölcs- és zöldségfajták termesztésének alapelveit, a talajkezelés és a trágyázás optimális módjait, valamint a kártevők és a betegségek elleni védekezés lehetőségeit. A megfelelő ültetési, öntözési és metszési technikák elsajátításával, valamint a terméstárolás és értékesítés legfontosabb szempontjainak megismerésével már képesek leszünk megtervezni és irányítani a saját vállalkozásunkat, és mindig a legjobb minőségű terményeket szállítani.

Címlapkép forrása: KRQ

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?