Óriási segítséget kapnak ezek a magyar cégek: erre használhatják fel a pénzt

Óriási segítséget kapnak ezek a magyar cégek: erre használhatják fel a pénzt

MTI
Újabb támogatásról döntött a kormány a kis- és közepes vállalkozások megerősítése érdekében. 2023 augusztusától ugyanis a kétszeresére emelik a Széchenyi Kártya Beruházási Hiteltípusainak maximális összegét.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kkv szektor további megerősítése érdekében ezért a kormány újabb támogatásról döntött: 2023. augusztus 1-től duplájára, azaz 500 millió forintról 1 milliárd forintra emeli a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ (és az annak részét képező agrár célú Széchenyi Beruházási Hitel) maximális hitelösszegét, valamint szintén duplájára, 200 millió forintról 400 millió forintra emeli a Széchenyi Lízingkonstrukcióban igényelhető maximális összeg nagyságát - emlékeztetett a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

A közleményben Lóga Máté gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár kiemelte, hogy a beruházási hitelösszeg megduplázása rendkívül kedvező hír a beruházni és fejleszteni kívánó kkv-k számára. A megemelt hitelösszeg ugyanis további, a versenyképességet növelő beruházások előtt nyitja meg az utat és tovább segíti a zöld gazdaságra történő átállást. Az államtitkár hozzátette, hogy a Széchenyi Kártya Program - a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogrammal együtt - jelentős mértékben, nagyságrendileg 1,2 százalékponttal járul hozzá a gazdasági növekedéshez, így a munkahelyek megőrzéséhez.

A Széchenyi Kártya Program a jelenlegi magas kamatkörnyezetben rendkívül kedvező, a futamidő végéig fix, 5%-os nettó ügyfélkamat mellett biztosít forrást a hazai kkv-k számára. A 2023 elején elindult Széchenyi Kártya MAX+ Program keretében 2023. július 31-ig közel 30 ezer kérelem került befogadásra, mintegy 1200 milliárd forint értékben, amelyből már 600 milliárd forintnyit tesz ki a leszerződött ügyletek állománya.

A Széchenyi Kártya Program MAX+ termékei vonatkozásában a legnépszerűbb termékek az azonnali likviditást biztosító termékek, amelyek a hitelállomány közel háromnegyedét teszik ki. A kkv-k körében kedvelt továbbá a Széchenyi Lízing konstrukció, amely az állomány közel kétötödét teszi ki. A hosszabb távú finanszírozási célokat szolgáló termékek, mint a Széchenyi Beruházási Hitel és az annak részeként működő agrár célú Széchenyi Beruházási Hitel pedig a befogadott állomány közel 5%-át teszik ki.

A program termékeinek 51%-a a legsérülékenyebb, mikrovállalkozásokhoz, 39%-a a kis-, és 10%-a pedig a közepes méretű vállalkozásokhoz jutott el. Budapest és Pest vármegyén kívül a Program konstrukciói a vidéki régiókban is népszerű. Lóga Máté emlékeztetett, hogy a Széchenyi Kártya Program 2002 óta, tehát több mint két évtizede segíti a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások aktuális finanszírozási szükségleteinek kielégítését. A program keretében befogadott ügyletek száma mára már átlépte a 600 ezret, a szerződött ügyletek száma pedig meghaladta a 460 ezret.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?