Fontos projekt indult a hazai kis- és közepes vállalkozások számára

Fontos projekt indult a hazai kis- és közepes vállalkozások számára

MTI
Elindult a célzott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) számára című projekt a Ginop Plusz program keretében - mondta a Miniszterelnökség gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Ferzol Kft. tápiószőlősi üzemében.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Greinstetter Balázs a projekt nyitóeseményén ismertette: a kormány gazdaságfejlesztési ügynöksége, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. felügyeletével indulnak el az új vállalkozásfejlesztési támogatások, a Ginop Plusz keretében a 2021-2027-es programozási időszak társfinanszírozásában összesen 2300 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre. Emlékeztetett, hogy a Ginop Plusz program elődjéhez, a Ginop Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programhoz hasonlóan a legnagyobb költségvetésű hazai operatív program, amely jelzi a kormány elkötelezettségét a hazai vállalkozások versenyképességének fokozásában és a fenntartható foglalkoztatás fejlesztésében. A cél továbbra is a hazai kkv-k versenyképességének javítása a technológiaváltás támogatásával - fűzte hozzá az államtitkár.

Ismertette, hogy a Ginop Plusz öt prioritása a kkv-szektor fejlesztése, a vállalati kutatásfejlesztés, a fiatalok elhelyezkedésének támogatása, aktív munkaerőpiaci programok létrehozása, valamint a szakképzési és felsőoktatási fejlesztések ösztönzése. Kiemelte: a program révén már több ezer hazai közép- és kisvállalkozás jutott hozzá közel 400 milliárd forint fejlesztési forráshoz.

A Ferzol Kft. tagja a Modern Mintaüzem Programnak (ModeM), amelynek célkitűzése a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása, a vállalkozói környezet és kultúra fejlesztése, a piachoz való magas fokú alkalmazkodás támogatása. A program szolgáltatása a mintaüzemek látogatásának lehetősége, amikor az érdeklődő kkv-k eredeti környezetben ismerhetnek meg olyan technológiákat, alkalmazott módszereket, amelyek példaként szolgálhatnak számukra. A Ginop és A Ginop Plusz programok kedvezményezettjei eredményességi kritériumok teljesítésével vehetnek részt a mintaüzem-látogatásokban. Az IFKA tájékoztatása szerint 70 szerződött mintaüzemi partneren keresztül, 2021 óta több mint 300 mintaüzemi látogatás zajlott le.

Bíró Zoltán, a Ferzol Kft. ügyvezetője a rendezvényen elmondta, hogy a 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás 1990-ben indult egy garázsból, és mára több mint 500 munkavállalót foglalkoztató, három telephellyel rendelkező nagyvállalattá vált. Az elektronikus beszámoló portál adatai szerint a Ferzol Kft. a 2022-es üzleti évet 8,6 milliárd forint nettó árbevétellel és 690 millió forint adózott eredménnyel zárta. A 2021-es üzleti évben a cég 8,36 milliárd forint nettó árbevételt és 950 millió forint adózott eredményt ért el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?