Nagy segítséget kapnak ezek a magyar cégek: erre használhatják fel a pénzt

Nagy segítséget kapnak ezek a magyar cégek: erre használhatják fel a pénzt

MTI
Kapacitásbővítő program indult 5 milliárd forint keretből a leghátrányosabb helyzetű négy régióban - Észak-Magyarországon, Észak-Alföldön, Dél-Alföldön és Dél-Dunántúlon - működő kis és középvállalkozásoknak (kkv) - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Az államtitkár elmondta, a támogatásból a vállalkozások bővíthetik a foglalkoztatottak létszámát, segítséget kapnak a zöld és digitális átálláshoz. Czomba Sándor azt is hozzátette, számításuk szerint az 5 milliárd forint keret mintegy 2 ezer új munkavállaló foglalkoztatásának támogatását teszi lehetővé, emellett eszközfejlesztésre is lehetőséget ad. Egy új foglalkoztatottra összesen mintegy 2,5 millió forint támogatás érhető el fél év alatt.

Az államtitkár részletezte, hogy a bértámogatás mértéke legfeljebb 10 fős létszámbővítés esetén fél évig alkalmazottanként legfeljebb a havi bruttó 400 ezer forintot, és az ehhez kapcsolódó szociális hozzájárulási adó összegét érheti el. Elvárás továbbá, hogy a felvett többletlétszámot legalább négy hónapig továbbra is foglalkoztassák. Czomba Sándor szerint Magyarországon 300 ezer olyan regisztrált álláskereső, inaktív van, akikre munkaerőtartalékként lehet tekinteni, mozgósításuk a következő időszakban fontos.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az államtitkár beszélt arról, hogy a hátrányos helyzetű régiókban a nagy beruházásoknak köszönhetően a következő időszakban lényeges, kedvező változások lesznek. Ebbe a kkv-k úgy tudnak beágyazódni, ha megfelelő minőségben és mennyiségben képesek lesznek kapcsolódni a beszállítói láncba.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?