Nagy fejlesztést hajtott végre a magyar cég: ez sokat segíthet a gazdáknak

Nagy fejlesztést hajtott végre a magyar cég: ez sokat segíthet a gazdáknak

agrarszektor.hu
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI) több mint 743 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával automatizált, helyi alapanyagokra és melléktermékekre alapozott mobil építészeti megoldást dolgozott ki a Sparktech Innováció Kft. a mezőgazdaság számára.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A társaság tájékoztatása szerint a projektet a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel konzorciumban valósították meg. A fejlesztés eredménye egy helyváltoztatásra alkalmas, precíziós anyagkijuttatást megvalósító robot, amely a helyi adottságokra alapozott alapanyag-receptúrát használ a mezőgazdasági épületek előállítására. A projekt aktualitását az adja, hogy globális problémát jelent a lakossági és a mezőgazdasági hulladékok, melléktermékek kezelése, tárolása, esetleg megsemmisítése. Az épületekhez szükséges alapanyagok előállítása legtöbbször környezetterhelő módon, a környezet kizsákmányolásával, a tájkép maradandó változásával történik - írták.

A projekt eredményeként megvalósult fejlesztés alkalmas például állattartó telepek, termény- és takarmánytárolók létrehozására, valamint egyéb tárolási funkciók megvalósítására. A kifejlesztett eszköz legfőbb tulajdonsága a gyorsaság és a mobilitás, a berendezéssel létrehozott épület fő tulajdonsága pedig az, hogy újrahasznosítható és környezetbarát. A mobilitás ebben az esetben azt is jelenti, hogy ha az épületre már nincs szükség, akkor ledönthető és beszántható környezetkímélő módon - közölte a vállalat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?