Nagy fejlesztést hajtott végre a magyar cég: ez sokat segíthet a gazdáknak

Nagy fejlesztést hajtott végre a magyar cég: ez sokat segíthet a gazdáknak

agrarszektor.hu
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI) több mint 743 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával automatizált, helyi alapanyagokra és melléktermékekre alapozott mobil építészeti megoldást dolgozott ki a Sparktech Innováció Kft. a mezőgazdaság számára.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A társaság tájékoztatása szerint a projektet a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel konzorciumban valósították meg. A fejlesztés eredménye egy helyváltoztatásra alkalmas, precíziós anyagkijuttatást megvalósító robot, amely a helyi adottságokra alapozott alapanyag-receptúrát használ a mezőgazdasági épületek előállítására. A projekt aktualitását az adja, hogy globális problémát jelent a lakossági és a mezőgazdasági hulladékok, melléktermékek kezelése, tárolása, esetleg megsemmisítése. Az épületekhez szükséges alapanyagok előállítása legtöbbször környezetterhelő módon, a környezet kizsákmányolásával, a tájkép maradandó változásával történik - írták.

A projekt eredményeként megvalósult fejlesztés alkalmas például állattartó telepek, termény- és takarmánytárolók létrehozására, valamint egyéb tárolási funkciók megvalósítására. A kifejlesztett eszköz legfőbb tulajdonsága a gyorsaság és a mobilitás, a berendezéssel létrehozott épület fő tulajdonsága pedig az, hogy újrahasznosítható és környezetbarát. A mobilitás ebben az esetben azt is jelenti, hogy ha az épületre már nincs szükség, akkor ledönthető és beszántható környezetkímélő módon - közölte a vállalat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?