Kiadták a figyelmeztetést: kegyetlen széllel és jégesővel csap le a vihar az országra

Kiadták a figyelmeztetést: kegyetlen széllel és jégesővel csap le a vihar az országra

agrarszektor.hu
Az ország jelentős részére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a zivatarveszély miatt. A tájékoztatás szerint az érintett megyékben záporok, zivatarok várhatóak, kísérőjelenségként pedig viharos szélre és esetenként jégesőre is lehet számítani.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az OMSZ tájékoztatása szerint a csapadékzónában helyenként zivatarok is előfordulhatnak, amiket viharos, 60-70 km/h-ás viharos szél, aprószemű jégeső és intenzív (egy-egy gócponton akár 20 mm csapadék) kísérhet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán. Az eső, zápor mellett az ország délkeleti felén, illetve a középső tájain zivatarok is várhatóak, míg a Dél-Dunántúlon és az Alföldön intenzív zivatarok is kialakulhatnak.

Ezek során rövid idő alatt akár 20 mm-t meghaladó csapadék is eshet, kísérőjelenségként pedig viharos szélre és jégesőre lehet számítani. Ezen felül Tolna, Baranya megye területén és a Dél-Alföldön, illetve a Tiszántúlon is heves zivatarok várhatóak. ezeken a területeken kár 80 km/h-ás széllökések is előfordulhatnak és nagyobb jég.

Az OMSZ sárga, azaz egyes szintű riasztást adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyékre. Emellett másodfokú riasztás van érvényben Békés és Hajdú-Bihar megyére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?